+40 (730) 316 748 + 40 (770) 282 915

Implantologie

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt suruburi sau cadre din titan care sunt pozitionate chirurgical in interiorul osului, subgingival. Dupa insertie, acestea permit medicului dentist sa realizeze coroane sau punti ce vor inlocui dintii pierduti de pe arcade.

FB_IMG_1540121179755

Cum functioneaza implanturile dentare?

Prin fuziune cu oasele maxilare (prin punti osoase), implanturile realizeaza suportul necesar pentru dintii artificiali. Coroanele, puntile sau supraprotezele pe implanturi nu aluneca si nu basculeaza – un important beneficiu, atunci cand vorbiti sau mancati. Acestea sunt mult mai usor de suportat de catre pacient, datorita asemanarii lor mult mai bune cu dintii naturali.

Un mare avantaj al lucrarilor pe implanturi, este ca acestea nu necesita slefuirea dintilor adiacenti breselor edentate, cu alte cuvinte, acolo unde lipsesc dinti, nu este nevoie sa scoatem nervul, sa obturam canalul si sa slefuim dintii adiacenti spatiilor ramase pe arcada, pentru a putea realiza punti dentare si pentru a inchide bresele. Se insera, pur si simplu unul sau mai multe implanturi pe care vom reconstrui dintii lipsa.

Pentru a putea beneficia de tratamentul prin implanturi, trebuie sa aveti o igiena orala riguroasa, gingii sanatoase si un suport osos adecvat. Igiena orala buna va trebui continuata si dupa insertia implanturilor. Vizitele regulate la medicul dentist, igiena orala foarte buna si igienizarea profesionala de doua ori pe an, a lucrarilor pe implanturi, determina pastrarea acestora un timp indelungat.

aparat-1

Cum se integreaza implanturile?

Insertia implanturilor are la baza un proces biologic denumit osteointegrare. Acest proces presupune aplicarea pe suprafata titanului din care este confectionat implantul, a unor substante ce formeaza o pelicula usor aderenta la os. Este necesar sa treaca o perioada de timp de 4 – 6 luni de la insertia implantului, pana la incarcarea acestuia (aplicarea bontului, a coroanelor, puntilor sau supraprotezarilor pe implanturi), perioada in care se depune os pe spirele implantului, adica are loc osteointegrarea.

Succesul sau esecul protezarii pe implanturi depinde foarte mult de starea de sanatate a pacientului. Este posibil ca medicul dentist sa va ceara sa efectuati anumite analize de sange sau alte investigatii mai amanuntite, inainte de a decide tratamentul prin implanturi.

Anumite medicamente pot influenta osteointegrarea implanturilor sau pot afecta structura tesuturilor moi.

manusa-roz-plus-unelta-

Clinica dentară Danielle Med Center vă oferă o abordare interdisciplinară a problemelor de sănatate orală prin echipa sa de specialiști in diverse ramuri ale stomatologiei.

Adresă

București
Bulevardul 1 Mai, Nr. 30, Bl. OD15, Scara H, Parter, Ap. 283, Interfon: 283C
Bragadiru
Strada Neamului, Nr.1A, Bl.3, Parter

Telefon

București
+ 40 314 012 437
+ 40 730 316 748
Bragadiru
+ 40 314 012 437

Program de Lucru

Luni-Vineri
09:00 - 21:00
Sambată  
09:00 - 12:00