+40 (730) 316 748 + 40 (770) 282 915

Endodonție

Tratamentul de canal reprezintă îndepărtarea nervului din interiorul dintelui, urmată de o lărgire a canalului cu instrumentar manual sau rotativ, dezinfecția acestuia si obturarea lui cu un material potrivit situației clinice respective.

 

Realizată sub anestezie, intervenția nu este dureroasă, iar pentru o vizualizare mai bună a spațiului endodontic tratamentul de canal se realizează sub microscop. Endodonția modernă, efectuată cu ajutorul instrumentarului rotativ și a sistemelor de obturare radiculară tridimensională, asigură obținerea unei obturații de canal corecte, complete si omogene, ce va împiedica ulterior pătrunderea bacteriilor la nivelul rădăcinii si reinfectarea acesteia.Rezultatele obținute vor fi întotdeauna verificate prin efectuare unei radiografii de control, iar pentru a asigura stabilitatea tratamentului în timp, dintele va primi o restaurare post-endodontică specifică în funcție de fiecare caz clinic în parte ce îi va oferi rezistența necesară pentru a fi păstrat cât mai mult timp pe arcadă.

 

Tratamentul de canal se poate realiza în una sau mai multe ședințe la medicul stomatolog în funcție de complexitatea cazului.

 

Tratamentul de canal este necesar atunci când, din diverse motive, pulpa dentară este inflamată sau necrozată, datorită prezenței cariilor dentare complicate, a acțiunii unor agenți mecanici ( trauma ocluzală), chimici (substanțe medicamentoase) sau microtraumatisme ( lucrări protetice incorect adaptate, aparate ortodontice). O dată ce pulpa dentară este inflamată ireversibil, este necesară îndepărtarea acesteia pentru a preveni evoluția în timp a infecției către osul maxilar și apariția complicațiilor ce duc ulterior la pierderea dintelui.

Clinica dentară Danielle Med Center vă oferă o abordare interdisciplinară a problemelor de sănatate orală prin echipa sa de specialiști in diverse ramuri ale stomatologiei.

Adresă

București
Bulevardul 1 Mai, Nr. 30, Bl. OD15, Scara H, Parter, Ap. 283, Interfon: 283C
Bragadiru
Strada Neamului, Nr.1A, Bl.3, Parter

Telefon

București
+ 40 314 012 437
+ 40 730 316 748
Bragadiru
+ 40 314 012 437

Program de Lucru

Luni-Vineri
09:00 - 21:00
Sambată  
09:00 - 12:00